حاشیهآفرینی برای دستگاه قضایی و تقابل با رئیس قوه قضا در این روزها که مسائل مهمی چون؛ تصویب بودجه سال ۱۳۹۷، اعلام قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا و… در جریان است، متأسفانه بخشی از اذهان عمومی را به خود مشغول کرده است. جریان انحرافی که این روزها پرونده برخی اعضای آن به دادگاه کشیده شده و باید بابت اتهامات وارده پاسخگو باشد، به جای پایبندی به قانون، افشاگری و هجمه به مسئولان دستگاه قضایی را در دستور کار خود قرار داده و با سوءاستفاده از مدارای نظام، توهینآمیزترین عبارات را علیه رئیس قوه قضائیه به کار برده و خوراک مناسبی را برای ضد انقلاب فراهم آورده است!
آخرین شوی تبلیغاتی این جریان تعیین ضربالاجل ۴۸ ساعته برای رئیس دستگاه قضا و تهدید وی بود که در صورت عدم عذرخواهی یا ارائه اسناد لازم، علیه وی افشاگریهایی صورت خواهد گرفت. با پایان این زمان، کلیپی منتشر شده که در آن با صراحت از عدم صلاحیت و مشروعیت آیتالله آملیلاریجانی سخن گفته شده و خواستار کنارهگیری وی شده است. این اظهارات که مملو از دروغ و اتهام و قضاوتهای مغرضانه است، در حالی است که مدعیان، پرچم عدالتخواهی در دست گرفته و خود را حامی انصاف و عدالت و طبقات محروم معرفی میکنند!
نکته اساسی در این میان آن است که مدعیان عدالت خود باید پاکدست بوده و به دور از جنجال و دروغپراکنی و اتهامزنی این مسیر را دنبال کنند، وگرنه با به کارگیری شیوههای باطل به حقیقت و عدالت نخواهیم رسید! همچنین باید هوشیار بود که انحراف از حقیقت همواره با نامها و شعارهای عوامفریبانه صورت میگیرد! پرچمدار واقعی عدالت در نظام اسلامی امام جامعه است که در دوران غیبت این پرچم به دست فقیه جامعالشرایط عادلی سپرده شده است که خود بیش از دیگران بر ضعفها و قوتهای نظام اسلامی واقف بوده و همو برای انتقاد و اعتراض به عملکرد دستگاه قضایی راه را باز گذاشته است؛ اما به خوبی و هوشمندانه و به تکرار اعلام داشته است که این حق اعتراض باید منصفانه و از طریق راههای قانونی و فارغ از جنجال و فریب و شعبدهبازیهای سیاسیـ رسانهای دنبال شود.
طریق در پیشگرفته برخی از مدعیان عدالت، بیراههای است که پایانی جز انحراف و انفعال و دشمنی با عدالت نخواهد داشت، هرچند با شعارهای پرطمطراق و شیوههای پوپولیستی و عوامفریبانه صورت گیرد!
مصطفی ایزدی روزنامهنگار اصلاحطلب و از نزدیکان آیتالله منتظری در برنامه «بررسی زندگی سیاسی مرحوم منتظری» که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، با ادعای اینکه بین امام(ره) و آقای منتظری مشکلی نبوده و این دو تنها در شیوه اداره کشور اختلافنظر داشتند، گفت: «در برههای از زمان شروع به تخریب آقای منتظری کردند و اطلاعاتی به امام دادند که مبنای تصمیمگیری ایشان شد که البته اگر این اطلاعات غلط باشد، مقصر امام(ره) نیست.» این جملات در کنار انتشار مطالبی که گهگاه در فضای مجازی و از سوی جریان رسانهای خاص درباره عدم اطلاع دقیق رهبر معظم انقلاب از وضعیت کشور و طرح این موضوع که درباره اوضاع جامعه، اطلاعات نادرستی در اختیار معظمله قرار میگیرد و ایشان اشراف دقیقی نسبت به وضعیت کشور و مردم ندارند، در هفتههای اخیر میتواند موذیانه باشد. به نظر میرسد این جریان خاص که با وجود تمامی تلاشهایش برای القای این معنا که جریانی است دانشگاهی و آگاه و مطلع از اوضاع کشور و جهان، در ارائه تحلیل از وضعیت داخلی، منطقهای و جهانی دچار اشتباه بوده و عموماً پیشبینیها و راهبردهایش غلط از آب درآمده است و تلاش دارد برای ترمیم چهره خود و همچنین برای بیاهمیت جلوه دادن تدابیر و دوراندیشیهای مثالزدنی رهبر حکیم انقلاب؛ مانند آنچه درباره حوادث منطقه، جنگ با تروریسم، سرنوشت مذاکره با آمریکا، برجام و موضوعاتی از این قبیل رخ داده و میزان راستی ادعاهای هم چیز دانی این جریان را برملا کرده است، رویکرد تهاجمی و فرافکنانه گرفته و درباره اشراف و تسلط و درایت رهبر معظم انقلاب و پیشتر از آن امام خمینی(ره) تردید و شبهه ایجاد کند تا شاید از این رهگذر، هم ضعف خود در این زمینه را پنهان کند و هم بتواند در اثبات این موضوع که تحلیل رهبر معظم انقلاب دقیقترین تحلیلها و سیاستها در همه این سالها بوده است، مانعی ایجاد کند.
روزنامه اعتماد در مطلبی با بررسی عملکرد اصلاحاتطلبان اعتراف کرد؛ برخی از اصلاحطلبان حتی با نیتهای درست، از جمله «در اردوگاه نظام قرار دادن گروههای بیشتری از مردم» حاضر نشدند بین خود و مخالفان جدی نظام، خطکشی کنند. نکته دیگر اینکه اصلاحطلبان، دستکم در حوزه اندیشه، نگاهشان به دین از بیرون بود. با این نگاه، دین هر چه که بود با آزادی و دموکراسی و حقوق شهروندی و نظایر آن قهر بود و اصلاحطلبان گویی آمده بودند که این مقولات را با مذهب آشتی بدهند. حال آنکه دینی که از متن تفکر امام(ره) و انقلاب برآمده بود، آزادی و حق مردم را به مثابه یک رکن در خود جای داده بود.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه ما بازار کشورهای آسیای میانه را با برنامهریزی به دست نیاوردهایم و دری به تخته خورده است و صادرات صورت گرفته است، گفت: تجار حرفهای در این بازارها حضور ندارند، این در حالی است که بازار روسیه و آسیای مرکزی، یکی از پرریسکترین بازارهایی است که پیش روی تجار ایرانی قرار گرفته است. به همین دلیل میزان تلکهای که از تجار ایرانی در این بازارها میشود، جمع جبری را برای فروش کالا در این بازار منفی میکند.
▼ اخبار
۱ـ هر کس این کار را کرده، اشتباه کرده است!
حسین مرعشی در مصاحبه با روزنامه شرق در پاسخ به این پرسش که «چرا در انتخابات طوری وانمود شد که در دور دوم ریاستجمهوری آقای روحانی معجزه خواهد شد؟»، میگوید: «هر کس این کار را کرده، اشتباه کرده است.» پس از آن سؤال میشود: «پس شخص آقای روحانی اشتباه کرده است؟! وقتی میگوید به من رأی بدهید، رأی بالای شما باعث میشود من بعضی چیزها را تغییر دهم و تغییر نمیدهد.» و وی میگوید: «در انتخابات آقای قالیباف یا آقای رئیسی رقیب روحانی در قامت یک کاندیدا هستند. هر چیزی میتوانند به هم بگویند و هیچ خط قرمزی در آنجا وجود ندارد؛ اما بعد از انتخابات دیگر طرف آقای روحانی، آقای رئیسی نیست؛ بلکه سیاستهای کلانی است که ممکن است آقای روحانی منتقد آن سیاستهای کلان هم باشد، ولی طبق قانون اساسی موظف است در چارچوب سیاستهای کلان، کار کشور را به پیش ببرد.»
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی نوشت: «بنسلمان ولیعهد عربستان سعودی، اشتباهات بزرگ راهبردی مرتکب شده و سرنوشتی همچون شاه مخلوع ایران در انتظار وی است.» اسپوتنیک نوشت: «بحران عربستان، تنها در قالب توزیع عادلانه ثروت و مبارزه با فساد، توقف جنگها و دخالتهای بیهوده در دیگر دولتهای عربی و پیروی از اسلوب مذاکره بین همسایگان برای رفع اختلافها، حل میشود.» این رسانه روسی در گزارش خود به نزدیکی عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: «بهانه این نزدیکی، مقابله با خطر ایران شیعه است؛ اما دو دلیل مهمتر، یکی شکستهای ریاض در سوریه، یمن، قطر و لبنان و دیگری سیاست ترامپ مبنی بر عدم مداخله در نبردهای مسلح در خارج از آمریکاست و ترامپ میداند آمریکاییهای حامی او، مخالف استفاده از سلاح و سربازهای آمریکایی برای محافظت از عربستان سعودی هستند.»
سلمانبنعبدالعزیز پادشاه سعودی عصر دیروز بودجه سال ۲۰۱۸ این کشور را در شورای وزیران اعلام کرد. به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، ملک سلمان با بیان اینکه بودجه جدید، بزرگترین بودجه تاریخ عربستان محسوب میشود؛ مدعی شد که تا میزان ۵۰ درصد از اتکا به نفت در بودجهبندی اجتناب شده است. به نوشته روزنامه عکاظ، میزان درآمد عربستان ۷۸۳ میلیارد ریال سعودی (معادل ۲۰۸ میلیارد دلار) و هزینههای این کشور ۹۷۸ میلیارد ریال سعودی (معادل ۲۶۰ میلیارد دلار) برآورد شده است که با این حساب بودجه سال ۲۰۱۸ عربستان سعودی ۱۹۵ میلیارد ریال سعودی (معادل ۵۲ میلیارد دلار) کسری دارد. در همین حال بودجه نظامی سال آتی میلادی عربستان را ۲۱۰ میلیارد ریال سعودی (معادل ۵۶ میلیارد دلار) اعلام کرد که این بودجه نظامی شامل تجهیزات، سلاح، ذخایر تسلیحاتی و تأسیسات حمایت از ارتش خواهد بود.
«عبداللهبنزاید» وزیر خارجه امارات در توئیتر خود، توئیتی را بازنشر کرد که رئیسجمهور ترکیه آن را توهین به خود و ترکیه قلمداد کرد و سبب شد میان این دو کشور جدال لفظی در بگیرد. در این توئیت آمده است: «فخرالدین پاشا (آخرین حاکم امپراتوری عثمانی) در مدینهالنبی علیه ساکنان این شهر مقدس مرتکب جنایت و سرقت اموال آنها شده است.» همچنین نوشته شده است که فخرالدین پاشا «آباء و اجداد اردوغان و سابقه (رفتار) آنها با اعراب است.» در سایه تنش آنکارا با ریاض، اکنون ترکیه با امارات نیز دچار تنش شده و ابراهیم کالین سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه به این اقدام وزیر خارجه امارات به شدت انتقاد کرد و گفت: «وی یک دروغ تبلیغاتی را باز نشر داده که هدف از انتشار آن، قرار دادن اعراب و ترکها در برابر یکدیگر است.»
▼ اخبار کوتاه
◄ پس از دومین شلیک موفقیتآمیز موشک بالستیک یمنیها به ریاض، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل بار دیگر در قامت وکیل مدافع سعودیها ظاهر شد و با این ادعا که موشک شلیک شده به کاخ پادشاهی «الیمامه» نشانههای موشک ایرانی را دارد، از تلاشها برای برداشتن گامهای ضد ایرانی در شورای امنیت دم زد. این در حالی است که سازمان ملل چندی پیش درباره شلیک اول حوثیها به سمت ریاض، اعلام کرده بود؛ «هیچ شواهد قاطعی که نشان دهد چه کشوری سازنده این موشکها بوده است، وجود ندارد.»
◄ پس از آغاز اجرای رسمی توافق بلندمدت کریدور اقتصادی چینـ پاکستان، وزیر داخلی پاکستان به خبرنگاران گفته است که در حال بررسی استفاده از یوآن به جای دلار در مبادلات تجاری بین پاکستان و چین هستیم. در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ ارزش کل مبادلات تجاری دوجانبه بین این دو کشور به ۸/۱۳ میلیارد دلار رسید. به گفته اقبال، پاکستان در مبادلات داخلی خود همچنان از روپیه استفاده خواهد کرد.
◄ به گزارش رویترز، ارتش مصر از کشته شدن یکی از افسران خود و مجروح شدن دو نفر دیگر در حمله موشکی به فرودگاه نظامی واقع شده در سینای شمالی، خبر داد. گفتنی است، پیشتر برخی منابع از تلاش گروه تروریستی داعش برای حضور در صحرای سینا خبر داده بودند.
◄ مرکز پژوهشهای مجلس درباره لایحه بودجه سال ۹۷ نوشت: ایجاد اشتغال از محل منابع افزایش قیمت حاملهای انرژی رفتاری متناقض است، محاسبات از کاهش ۷۵/۰ تا یک درصدی رشد اقتصادی حکایت دارد که میتواند به کاهش ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار نفری اشتغال منجر شود.
◄ نماینده مردم ارومیه در مجلس در جریان تذکری، نطق خود را با کنایه به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان مجلس آغاز کرد و گفت: با عرض سلام خدمت رهبر فرزانه و نمایندگانی که عصاره ملت در خانه ملت هستند و نه عصاره فهرست، مثل بعضی از افراد!
◄ دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده حصر گفت: تصمیم اتخاذ شده در خصوص ایجاد گشایش در وضعیت آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد به صورت تدریجی در حال انجام است.
◄ اسدالله عسگراولادی، عضو اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از سیاستهای نظام بانکی کشور گفت: رئیس کل بانک مرکزی پنج سال است میگوید ارز را تکنرخی میکند، ولی چه زمانی و به چه نرخی، کسی نمیداند.