مدتی است که در اردوگاه اصلاحطلبان تحرکاتی برای بسترسازی فعالیتهای سیاسی بیشتر آغاز شده است. اصلاحطلبان پس از شکست سناریوی اتخاذ شده واگرایی و خروج از حاکمیت که از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ به طور عملی دنبال کردند، به خوبی دریافتند که چنین سیاستهای براندازانهای نخواهد توانست خللی در حرکت نظام اسلامی ایجاد کند و دستاوردی جز انفعال و فراموشی برای صاحبان آن به همراه نخواهد داشت. از این رو سال ۱۳۹۲ تلاش برای بازگشت را آغاز کردند که حاصل آن موفقیت در چند انتخابات اخیر بوده؛ اما از آنجایی که خطاهای راهبردی این جریان همچنان پاشنه آشیلی برای موفقیت حداکثری آنها است، بخشی از این جریان، راهبرد گفتوگو با نهادهای قانونی و انقلابی را کلید زده و در دستور کار خود قرار داده است.
در این راستا، گفتوگو با اعضای شورای نگهبان از آخرین اقدامات این جریان است که قصد دارد نگاه اعضای این شورا را نسبت به تأیید صلاحیت منسوبان جریان اصلاحطلبان بهبود بخشد! اصلاحطلبان حتی از افزایش تعامل با اصولگرایان سخن میگویند و در این امر افرادی چون عارف را پیشقدم کردهاند. نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز از فهرست گفتوگوکنندگان این جریان جا نمانده است که ضرورت آن را فردی همچون مرتضی حاجی مدتی پیش مطرح کرد. این جریان گفتوگو و دیدار با مراجع عظام تقلید را نیز در برنامه خود داشته است و مهمتر از همه دیدار با رهبری است که مدتی پیش دیدارهایی در این زمینه انجام شده است.
در ورای این دیدارها و پیش از آنکه انتظار تغییراتی در رویه نظام اسلامی داشته باشیم، باید به این نکته توجه شود که این اصلاحطلبان هستند که باید با تغییر رویه و اعتمادسازی فرصت را برای فعالیت سیاسی حداکثری خود فراهم آورند! و اولین شرط این موضوع نیز مرزبندی پررنگ با جریان ضد انقلاب و ارائه تضمینهایی برای جلوگیری از نفوذ جریان اپوزیسیون در اردوگاه آنان و برائت جستن از فتنه ۸۸ است.
ملاحظه دیگر آنکه اردوگاه اصلاحطلبی نیاز به خانهتکانی دارد! افراطیون باید طرد و حاشیهنشین شده و اصحاب تدبیر و مصلحت و اعتدال و آنهایی که دل در گرو انقلاب و قانون دارند، باید محوریت این جریان را بر عهده بگیرند.
غلامحسین کرباسچی میگفت: «این دولت با غیرت دینی میگوید که بگذارید ما از توان دیپلماسی برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم. توان دیپلماسی بزرگان دیپلماسی که شش تا ابرقدرت را جلوی خودش بنشاند و بزرگترین مسئله تحریم که تحریمهای شورای امنیت بوده را حل بکند، میتواند با توان دیپلماسی بیاید این مسائل را هم حل کند.» محمدرضا خاتمی مدعی بود: «اصولاً اصلاحطلبان معتقدند راه و روش دیپلماسی جواب میدهد. مسئله اصلی این است که آیا حضور نظامی ما در سوریه منطقی و قابل قبول است یا نه؟ از نظر اصلاحطلبان این حضور نظامی چندان معنا ندارد. البته این تبلیغات و شعار وجود دارد که اگر ما آنجا نجنگیم، باید با آنها در شیراز و اصفهان بجنگیم. البته من نمیدانم این چقدر واقعیت داشته باشد. بالقوه داعش برای همه خطرناک است؛ اما به علت تفاوتهای زبانی، مذهبی و روشنفکری ایران خیلی امکان نفوذ آنها در کشور وجود ندارد»، مصطفی تاجزاده نیز میگفت: «باید مثل برجام رفتار کنیم. با قدرتها بنشینیم و به توافق برسیم که این داستان فاتح نظامی ندارد. اسد نمیتواند مخالفان مسلح خود را نابود کند. آنها نیز نمیتوانند اسد را به زیر بکشند. پس باید مذاکره کنند که چگونه میتوانند به توافقی برسند که حداقل خواستهای همه را پوشش دهد»؛ اگر از این موضوع بگذریم که در ماههای ابتدای بحران سوریه، این افراد و همفکرانشان در رسانههای پر تعدادشان تروریستهای حاضر در سوریه را مردم این کشور و منتقدان دولت بشار اسد دانسته و حتی در مواردی با تروریستها درباره برکناری رئیسجمهور قانونی سوریه همنظر بودند؛ عبارتهای فوق بخشی از جملات پرتکرار این چهرهها در سالهای اخیر برای چگونگی حل بحران در سوریه بود! راهحلی که عبارت است از تکرار برجام در مسائل منطقه، اما حالا که تروریستها شکست خوردهاند و داعش به نقطه پایان خود رسیده است، وقت مناسبی است تا یک بار دیگر به مسئله و راهحل پیشنهادی آنها و دوگانه مقاومت و سازش نگاهی بیندازیم. اکنون در آذر ماه ۱۳۹۶ پس از گذشت شش سال از بحران سوریه و پنج سال آغاز مذاکرات منتهی به برجام نتیجه بسیار روشن و عبرتآموز است، یک سو برجام و بدعهدی و دستاورد تقریباً هیچ و سوی دیگر مقاومت و ایستادگی و دست برتر مقاومت در منطقه و شکست تروریستهای تکفیری.
نزدیک به ۱۰۰ شخصیت عراقی شامل بازرگانان و فعالان در امور مالی، تجاری، اقتصادی و بانکی برای سفر به ریاض دعوت شدهاند که رئیس بانک مرکزی و رئیس هیئت نظارت مالی، از جمله آنها هستند. عربستان و عراق در طول چند ماه گذشته در چارچوب از سرگیری روابط، مجموعه اقداماتی انجام دادند که مهمترین آن گشایش گذرگاه مرزی «عرعر» پس از ۲۷ سال و آغاز پرواز هواپیماهای سعودی به فرودگاههای عراق پس از ۲۵ سال توقف است.
شعبه دوم دادگاه منطقهای تجدید نظر در نیویورک اعلام کرده است: رأی دو سال پیش دادگاه در ردّ شکایت علیه بانک مرکزی ایران، به دلیل همکاری بانکهای «یو.بی.اِی.ای» ایتالیا و «کلیراستریم» لوکزامبورگ که به گشایش حساب برای بانک مرکزی انجامیده، اشتباه بوده است. بر اساس مصوبه نمایندگان در آوریل سال ۲۰۱۶، بانک مرکزی ایران باید حدود دو میلیارد دلار را که در آمریکا بلوکه شده است، به «قربانیان تروریسم» پرداخت کند.
▼ اخبار
۱ـ حضور ناطقنوری در مراسم حزب مؤتلفه معنای سیاسی ندارد
حمیدرضا ترقی با اشاره به اینکه مراسم روضه دهه آخر صفر حزب مؤتلفه امسال نیز طبق روال معمول هر سال برگزار شد، اظهار داشت: دبیر کل حزب مؤتلفه از تعدادی از نمایندگان مجلس، مسئولان کشور و دبیران کل احزاب به صورت مکتوب برای حضور در این مراسم مذهبی دعوت میکند. افزون بر آن از طریق اطلاعیهها و بنرهای سطح شهر از عموم مردم نیز برای حضور در این مراسم دعوت میشود. وی در ادامه افزود: مسئولان و شخصیتهای سیاسی مختلفی از این مراسم استقبال کرده و در آن حضور مییابند که امسال هم آقای ناطقنوری در این مراسم شرکت کردند. برنامه ویژه و خاصی درباره حضور وی یا مذاکره و جلسه سیاسی در راستای آنچه این روزها در مطبوعات درباره فعالیت سیاسی ناطقنوری اعلام میشود، وجود نداشت و در واقع یک برنامه روتین و هر ساله مؤتلفه بوده و موضوع آن هم مذهبی بود، نه سیاسی.
هیئت عراقی، شرکتکننده در نشست ویژه وزیران خارجه اتحادیه عرب با انتشار بیانیهای مخالفت خود را با دو بند از بیانیه پایانی این نشست اعلام کرد. در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است: بندهای ۸ و ۹ بیانیه پایانی نشست کشورهای اتحادیه عرب، جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان را به حمایت از تروریسم متهم میکند و این با موضع آشکار عراق که برگرفته از تعریف واقعی و دقیق تروریسم است، همخوانی ندارد و ما معتقدیم میان موضع سیاسی برخی علیه دیگران و وارد کردن اتهام آشکار تروریستی بدون شواهد ملموس تفاوت وجود دارد؛ زیرا این سبب میشود منطقه و جهان این فرصت را از دست بدهند که حامیان تروریسم را مشخص کند و این به تروریستهای واقعی برای توجیه اقدامات خود فرصت میدهد. بر اساس این، هیئت عراقی در اتحادیه عرب با بندهای مربوط به ایران و حزبالله مخالف است.
روزنامه «همدلی» در گزارشی با عنوان «آیا زمان برجام منطقهای فرا نرسیده است؟» نوشت: «آخرین پایگاه داعش در سوریه هم برچیده شد. سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، شخصاً فرماندهی این عملیات را برعهده داشت. پیشترها نیز با مشارکت ایران، ارتش و نیروهای مردمی عراق موفق شده بودند داعش را در عراق شکست دهند… حال با نظرداشت تفوق ایران در منطقه به مدد نیروی نظامی، آیا زمان آن نرسیده است که این داشتهها در عرصه نظامی، به مدد دیپلماتهای وزارت امور خارجه و با پیروی از مدل مذاکرات برجام، به امنیت پایدار و روابط دوستانه ایران با همه همسایگانش منجر شود؟» گفتنی است، روزنامههای اصلاحطلب در شرایط مختلف که گاهی این شرایط ۱۸۰ درجه نیز با یکدیگر متفاوتند، یک راهحل و پیشنهاد ثابت دارند و آن، پیروی از مدل برجام است!
عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه «جوان» در یادداشتی تلگرامی با تیتر «سردار یا خادم؟» در واکنش به برخی مطالب تخریبی در برخی رسانهها و فضای مجازی، نوشت: «پس از پخش کلیپ جناب حقانیان درباره معاون اول رئیسجمهور ـ که خوشبختانه مجدداً توضیح داد که قصد سوئی نداشته است ـ خناسان به واسطه ایشان دو نهاد بیت رهبری و سپاه را مورد هجوم قرار دادهاند و به صورت مستمر از واژه سردار برای ایشان استفاده میکنند. لازم است همگان بدانند ایشان نه تنها سردار سپاه نیستند که هیچ عضویتی در نیروهای مسلح نداشته و ندارند. افتخار خادمی رهبر معظم انقلاب عنوان گویاتری است که آقای حقانیان مفتخر به آن هستند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ بیژن زنگنه، وزیر نفت درباره برخی حاشیههای ایجاد شده در زمینه قرارداد توتال اظهار داشت: توتال ۵۶ میلیون یورو تعهد کرده و بر اساس آن، در حال پیشبرد کارها است. وزیر نفت درباره اینکه توتال چه زمانی میتواند از توسعه فاز ۱۱ کنارهگیری کند، گفت: اگر تحریمهای شورای امنیت علیه ایران اعمال شود، توتال ممکن است قرارداد را ترک کند که در صورت ترک توتال، سهم آن به دو شرکت دیگر این کنسرسیوم (سیانپیسیآی و پتروپارس) میرسد.
◄ صادق خرازی، مؤسس حزب ندای ایرانیان با انتشار تصویری از حاج قاسم سلیمانی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «سردار سربدار برادرم قاسم زنده باشی! شرف با نام تو معنا مییابد. گفتی و انجام دادی؛ امروز داعش را و فردا نیز دشمنان دیگر ایران و اسلام را نابود خواهید کرد. تو مرد روزهای سخت این کشور و امت اسلام هستی، عمرت به بلندای آفتاب باد که نامت لرزه بر اندام دشمن افکند، سلام بر تو عزیزتر از جانم.»
◄ احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از طرح سؤال یا استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه مسئولیت احداث ساختمان بیمارستانهایی که به تازگی افتتاح شده، نظیر اسلامآباد غرب که در زلزله کرمانشاه آسیب دیده، به عهده وزارتخانه راه و شهرسازی است، بنابراین تصمیم گرفتیم آقای آخوندی به نحوی پاسخگوی مردم و نمایندگان باشد.
◄ وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: توقع ما این است که حزبالله سلاح را کنار گذاشته و برای حاکمیت دولت لبنان احترام کامل قائل شود. وزارت خارجه این کشور اروپایی که به تازگی میزبان حریری بوده است، بدون اشاره به مجاهدتهای رزمندگان حزبالله در مقابله با تروریستها در سوریه ادعا کرد: بر این باوریم که دخالت حزبالله در جنگ سوریه خطرناک است.
◄ یالچین تاپچو، دستیار رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد: زمان تجدید نظر درباره عضویت ترکیه در ناتو فرا رسیده است. وی افزود: پارلمان ترکیه باید موضوع عضویت ترکیه در ناتو را بررسی کند. ناتو در این امر مقصر است که ترکیه در عرصه دفاعی به دیگر کشورها وابسته است.
◄ خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی با اشاره به دیدار بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه با ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه در سوچی، تأکید کرد: این دیدار نشاندهنده موافقت دمشق با طرحهای صلح روسیه، ایران و ترکیه است.
سلام خسته نباشید هرچه قدر گشتم شماره مسجد رو پیدا نکردم اومدم اینجا یه سوالی بپرسم
از طریق دوستانم متوجه شدم که مسجد کتابخانه داره و به خاطر تعمیرات روز کاری کتابخانه یک روز در میان شده
میخواستم اگه میشه یه شماره از مسجد داشته باشم یا اگه میشه لطفا بهم بگید که کی تعمیر تمام میشه و روز های کاری بعد از اون چی میشه
ممنون
سلام . شماره کتابخانه مسجد امیرالمومنین (ع) :۲۲۴۹۷۰۶۹